Zapékané hlávkové zelí
75 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 4kusyJablka
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hlávkové zelí jemně nakrouháme, vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka za občasného zamíchání.
- 2Chvíli před koncem dušení přidáme k zelí oloupaná, na plátky nakrájená jablka a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, rozšlehaná vejce a nakonec osolíme. Vše dobře promícháme.
- 3Směs vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými žloutky a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.