Zapékané hlávkové zelí

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hlávkové zelí jemně nakrouháme, vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka za občasného zamíchání.
  • 2
    Chvíli před koncem dušení přidáme k zelí oloupaná, na plátky nakrájená jablka a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, rozšlehaná vejce a nakonec osolíme. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Směs vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými žloutky a pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.