Zapékané houby s majoránkou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 80gramůPórek
- 1,5lžíceMajoránka
- 5lžicLupínky kukuřičné
- 60gramůMozzarella
- 60gramůSýr Čedar
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitryOlej olivový
- 120gramůRajčata
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé, zdravé plodnice hub (žampiony, hřiby, lišky) očistíme, omyjeme, pokud mají dlouhou nožičku, tu odřízneme, pak větší houby rozpůlíme a dáme do větší mísy. Oloupaný česnek velmi drobně posekáme. Jarní cibulky omyjeme a pokrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Omytý pórek pokrájíme zešikma na kroužky. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, polovinu lístků otrháme a polovinu drobně pokrájíme.
- 2Kukuřičné lupínky dáme do igelitového sáčku a válečkem lupínky rozmačkáme na hrubší strouhanku, kterou dáme do mísy. Sýr Mozzarella necháme z nálevu odkapat. Sýr Čedar a Mozzarellu nastrouháme na velkém struhadle a oba sýry v míse promícháme se strouhankou a polovinou pokrájené majoránky.
- 3K houbám přidáme cibuli, pórek, česnek, čerstvě pomletý bílý a citronový pepř, sůl a suroviny promícháme. Pak přidáme olivový olej, rajčata a lístky majoránky. Vše znovu promícháme, pokapeme 0.5 dl bílého suchého vína a znovu promícháme.
- 4Zapékací mísu vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou směsí s houbami, posypeme strouhankou se sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C zapéct.
- 5Pečeme 15-20 minut, rozdělíme na porce, které podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.