Zapékané jehněčí s fenyklem
60 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 400gramůRajčata
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca pět minut.
- 2Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a tři minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a koriandr dle vlastní chuti a smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Celou směs přendáme do zapékací mísy.
- 3V hrnci si ohřejeme vodu a nakrájíme si dvě bulvy fenyklu, který ve vodě pět minut povaříme. Fenyklem následně pokryjeme celou směs.
- 4Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. Vaječným přelivem vše zalijeme a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.