Zapékané jehněčí vnitřnosti

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
117 mg
Cukr
384 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 7. 2017
Zapékané jehněčí vnitřnosti
Musíme vyzkoušet 😋