Zapékané jehněčí vnitřnosti
60 min.
Ingredience
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 9gramůSůl
- 10gramůOregano čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1decilitrVoda pitná
- 800gramůJehněčí vnitřnosti
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
117 mg
Cukr
384 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 7. 2017
Zapékané jehněčí vnitřnosti
Musíme vyzkoušet 😋