Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku
100 min.
Ingredience
- 1špetkaProvensálské koření
- 500gramůKuřecí prsa
- 500gramůBrambory
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaBazalka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOmáčka francouzská
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.
- 2Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.
- 3Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.
- 4V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.
- 5Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.