Zapékané makarony s houbami a hráškem
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 200gramůHouby čerstvé
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 3decilitryMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme makarony dle návodu. Scedíme a vysypeme na plech vymazaný máslem. Přidáme pokrájené houby, hrášek a šunku nakrájenou na kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého vaření na mírném ohni přilijeme mléko a chvíli povaříme. Hrnec odstavíme, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a opatrně všleháme vejce a polovinu strouhaného sýra. Takto připravenou bešamelovou omáčkou polijeme makarony a posypeme zbylým sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až má sýr kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.