Zapékané pórky

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
25 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek zbavíme kořínků a vrchních listů, omyjeme a rozčtvrtíme. Poté dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 35 minut. Uvařený pórek zabalíme po 4 kusech do plátku šunky a naskládáme do zapékací mísy. Máslo necháme rozpustit, přimícháme do něj mouku a 4 minuty povaříme na slabém plameni.
  • 2
    Mléko osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a cibuli, vše povaříme 10 minut. Vyjmeme cibuli a vmícháme moučnou směs. Necháme povařit 3 minuty, poté omáčku nalijeme na pórky se šunkou.
  • 3
    Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme při 245 °C 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.