Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůTuňák v oleji
- 225gramůRicotta
- 1,25decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 225gramůSýr Parmezán
- 125gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1055 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme lehce máslem.
- 2Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme rigatoni, olivový olej a 10 minut vaříme. Scedíme je a necháme vychladnout.
- 3V misce smícháme rozebraného tuňáka na vrstvičky a ricotuu a vytvoříme hladkou pastu. Směs dáme do pytlíku na zdobení a naplníme jí těstoviny.
- 4Trubičky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací mísy.
- 5Smetanu smícháme s parmezánem a osolíme a opepříme. Touto směsí polijeme rigatoni a navrch naaranžujeme pokrájená rajčata. Zapékáme v předehřátě troubě 20 minut.
- 6Podáváme přímo ze zapékací mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.