Zapékané smetanové makarony
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibule
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 350mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůMléko polotučné
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme makarony.
- 2Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupeme a pokrájíme na kolečka cibuli.
- 3Svaříme v hrnci smetanu s mlékem. Za stálého míchání přidáváme postupně polovinu sýra, který necháme rozpustit.
- 4Uvařené makarony dáme do vymazané zapékací mísy, na ně nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme zbytkem sýra.
- 5Nakrájenou cibuli osmahneme na másle a poklademe na strouhaný sýr.
- 6Zapékáme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.