Zapékané těstoviny s telecím masem
110 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí plec
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme maso a pokrájíme na 5 porcí, osolíme, opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji, přilijeme vodu a necháme 1 hodinu vařit. Mezitím uvaříme dle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Když je maso měkké, vložíme každou porci zvlášť do pečícího sáčku, přidáme porci těstovin a zalijeme vývarem z masa, smíchaným s rozmixovanými rajčaty. Sáčky zavážeme, vložíme na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě, občas pekáč protřepeme, aby se jednotlivé suroviny v sáčcích promíchaly.
- 2Servírujeme posypané nastrouhaným sýrem nebo je možné sýr přidat do sáčků, aby se zapekl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.