Zapékané ústřice s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 12kusůÚstřice
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyŠalotka
- 1,5lžícePetržel - nať
- 220gramůRajčata
- 3lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,5lžícePepř cayenský
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 5lžicSýr Čedar
- 0,5lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lastury ústřic dobře očistíme a omyjeme. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se začne vařit, ponoříme do něj ústřice a pomalu je vaříme 3-5 minut. Pak je scedíme a necháme okapat. Ústřice otevřeme, odstraníme horní polovinu lastury a ponecháme je v lasturách.
- 2Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a několik lístků si necháme na ozdobu. Zralá rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme. Z rozkrájených rajčat odstraníme semínka a pak je rozkrájená nahrubo rozmixujeme, nebo je vidličkou rozmačkáme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a šalotku podusíme. Přimícháme cayenský a zelený pepř, rajčatové pyré a podle chuti osolíme a případně dochutíme špetkou cukru.
- 4Ústřice posypeme nastrouhaným sýrem. Každou ozdobíme kopečkem rajčatového pyré (po 1 lžičce), poskládáme je do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C 10 minut, ozdobíme lístkem petrželky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.