Zapékané uzené maso s kuřecím, pórkem a sýrem
65 min.
Ingredience
- Kuřecí maso
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 4špetkyPaprika pálivá mletá
- Na vytření
- Ochucené brambory
- 8kusůBrambory
- 1lžičkaSůl česneková
- 1lžičkaKmín drcený
- Ostatní ingredience
- 2kusyCibule lahůdková
- 1kusPórek
- 4kusyRajčata
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 400gramůUzená vepřová krkovička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1339 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
98 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si 4 zapékací keramické misky (nebo hluboké misky ze silného alobalu). Misky vytřeme olejem. Kuřecí maso z vykostěných stehen bez kůže omyjeme, osušíme, vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme hladkou paličkou. Pak maso potřeme z každé strany olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem a pálivou paprikou. Maso odložíme stranou.
- 2Očistíme a omyjeme lahůdkové cibule s pórkem. Oboje pokrájíme na tenké plátky. Z uzeného masa nakrájíme 4 plátky silné asi 1cm. Oloupané brambory a rajčata omyjeme a též nakrájíme na plátky silné 5-7mm.
- 3Troubu si zapneme na 190°C. Zapékací misky budeme postupně naplňovat: na dno každé misky položíme plátky brambor, které posypeme česnekovou solí a drceným kmínem. Na brambory rozdělíme 1/2 pórku a cibule. Pak položíme plátek uzeného masa, na maso poklademe plátky rajčat, 2/2 pórku s cibulí, na ně poklademe ochucené kuřecí maso. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali sůl a hořčici.
- 4Misky dobře zakryjeme alobalem a vložíme je do středu trouby. Pečeme 30-35 minut. Pak zvýšíme teplotu trouby na 210°C, odstraníme z povrchu misek alobal, maso v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-15 minut dozlatova. Když je sýr roztopený a zlatavý, misky s kuřetem vytáhneme z trouby a hned můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.