Zapékané zelí s masem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,75kilogramVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme.
- 2Zelí rozebereme a listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
- 3Do vymazaného pekáče klademe vrstvu jemně nakrájeného zelí, masa, zalijeme smetanou a dáme opět zelí a maso. Nakonec zalijeme smetanou.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.