Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.
  • 2
    Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.
  • 3
    V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.
  • 4
    Dáme do trouby rychle zapéci.
  • 5
    Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.