Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou
50 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 20gramůSlanina vepřová
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 400gramůVepřové maso mleté
- 40gramůSádlo škvařené
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,25litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.
- 2Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.
- 3V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.
- 4Dáme do trouby rychle zapéci.
- 5Podáváme s bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.