Zapékaný chňapal po nicesku
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 65gramůOlivy černé
- 375mililitrůVíno bílé
- 750gramůChňapal červený
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájená rajčata a najemno nasekanou cibuli. Osmahneme doměkka. Poté vmícháme nadrobno nakrájenou papriku, na kolečka pokrájené olivy, sušený tymián a estragon a přilijeme víno. Nezakryté zvolna cca 5 minut povaříme.
- 2Rybí steaky vložíme do vymazané zapékací mísy, přelijeme připravenou omáčkou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. Maso i s omáčkou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.