Zapékaný fenykl se šunkou
110 min.
Ingredience
- 1000gramůFenykl sladký - hlíza
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 150mililitrůMléko polotučné
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.
- 3Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.