Zapékaný fenykl se šunkou

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.
  • 3
    Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.