Zapékaný kaviár
40 min.
Ingredience
- 200gramůKaviár
- 3lžícePažitka
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
392 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pažitku omyjeme a drobně nasekáme. V rendlíku za pomalého zahřívání vyšleháme smetanu se strouhankou. Do vychladlé smetany přidáme vejce, pažitku a znovu smetanu vyšleháme. Poté do ní zamícháme kaviár a dáme ho do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-190°C přibližně 20-30 minut dozlatova.
- 2Zapečený kaviár podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.