Zapékaný květák s houbami a sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.
  • 2
    Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.
  • 4
    Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.