Zapékaný mečoun s houbami
40 min.
Ingredience
- 70mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůLišky čerstvé
- 200gramůHříbky čerstvé
- 500gramůFilé z mečouna
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
521 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hříbky i lišky nakrájíme na větší kousky, rozpálíme polovinu oleje a orestujeme je na prudkém ohni tak, aby pustily vodu. Poté ochutíme solí a pepřem.
- 2Mečouna nakrájíme na cca 1cm velké kostky, osolíme, opepříme a zalijeme zbylým olejem.
- 34 listy pečicího papíru pokropíme vínem a položíme na plech. Do středů poklademe rybu s houbami, posypeme nasekanou majoránkou a listy zabalíme tak, abychom vytvořili závitky.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12min.
- 5Podáváme na talířích zabalené, rozbalíme až při konzumaci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.