Zapražená moučná polévka z Basileje
75 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3litryHovězí vývar základní
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůChléb konzumní
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,2litrVíno červené
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.
- 2Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.