Zavařená karotka
20 min.
Ingredience
- 1kilogramMrkev kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusDeko
- 1lžičkaSůl
- 2,5decilitryOcet vinný
- 1gramPepř černý celý
- 1gramBobkový list
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
15 g
Cukr
53 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve karotku očistíme, poté ji nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
- 2Zavařovací sklenice důkladně vymyjeme, následně do nich vkládáme připravenou karotku.
- 3V hrnci necháme vařit vodu, Deko, sůl, cukr, ocet, pepř, bobkový list a kopr zhruba 5 minut.
- 4Lákem ihned vrchovatě zaléváme sklenice.
- 5Poté sklenice uzavřeme a zavaříme dle běžného postupu.
- 6Zavařenou karotku skladujeme v suché, tmavé a chladné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.