Zavařené cibulky
35 min.
Ingredience
- 1kilogramCibulka jarní
- 1,25litryVoda pitná
- 1,5litryOcet vinný
- 2gramySacharin
- 200gramůCukr krupice
- 50gramůSůl
- 1lžíceHořčičné semínko
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Nejprve každou cibulku oloupeme a očistíme. Poté cibulky klademe do zavařovacích sklenic. V hrnci smícháme vodu, ocet, sladidlo, cukr, sůl, hořčičné semínko, pepř, nové koření a bobkový list.
- 2Vše přivedeme k varu a krátce povaříme. Hotový lák vrchovatě nalijeme na připravené cibulky. Zavařovací sklenice uzavřeme a běžným způsobem zavaříme.
- 3Cibulky skladujeme na chladném a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.