Zavařené citrony s česnekem

131 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
18 g
Cukr
131 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme je na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom, cukr a česnek. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.
  • 2
    Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní citrony a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.