Zavařené citrony s česnekem
131 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramCitrony
- 100gramůSůl
- 3lžíceHořčičné semínko
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžičkaKardamom
- 400gramůCukr krupice
- 5lžicChilli koření mleté
- 3kusyČesnek
- 0,5lžičkaPískavice řecké seno
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
18 g
Cukr
131 g
Postup přípravy
- 1Citrony, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme je na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom, cukr a česnek. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.
- 2Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní citrony a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.