Zavařenina broskve s malinami
4 min.
Ingredience
- 1250gramůBroskve
- 1kusVanilkový lusk
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 250gramůMaliny
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.
- 2Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.
- 3Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.