Zavařenina broskve s malinami

4 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.
  • 2
    Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.
  • 3
    Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.