Závin jogurtový
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1hrstStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1hrstHrozinky
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyJablka
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 150gramůJogurt bílý
- 1baleníCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
55 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
9 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto.
- 2Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe.
- 3Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin.
- 4Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 1. 2017
Závin jogurtový
Vyzkoušela jsem těsto podle tohoto receptu, dala jsem pak o trochu více jablek a navíc trochu cukru. S těstem se dobře pracuje, ale po upečení je závin trochu tužší. Já za sebe spíše doporučuji recept č. 3215.