Závin s hruškami
75 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžičkyZázvor mletý
- 30gramůStrouhanka
- 230gramůCukr moučkový
- 40gramůMandle
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžičkaZázvor celý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr skořicový
- 2lžíceCukr třtinový
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme. Hrušky zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je limetkovou šťávou, mletým zázvorem, strouhankou a trochou cukru. Vše dobře promícháme. Do jiné menší mističky dáme opražené kousky mandlí, vlašské ořechy, skořici, nakrájený zázvor a cukr.
- 2Na tác rozložíme plát listového těsta a potřeme ho máslem. Na to položíme další plát těsta, tak aby přečníval na jedné straně o 4 cm. Opět potřeme máslem. Posypeme ořechovou směsí a pokládáme opět listové pláty dokud nespotřebujeme ořechovou směs.
- 3Asi 4 cm od kraje začneme na těsto podélně pokládat směs z hrušek a opatrně zavineme. Konce zahneme směrem dolu.
- 4Vymažeme plech a položíme šišku závinu, kterou potřeme máslem. Pečeme asi 40 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.