Závin s hruškami

75 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme. Hrušky zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je limetkovou šťávou, mletým zázvorem, strouhankou a trochou cukru. Vše dobře promícháme. Do jiné menší mističky dáme opražené kousky mandlí, vlašské ořechy, skořici, nakrájený zázvor a cukr.
  • 2
    Na tác rozložíme plát listového těsta a potřeme ho máslem. Na to položíme další plát těsta, tak aby přečníval na jedné straně o 4 cm. Opět potřeme máslem. Posypeme ořechovou směsí a pokládáme opět listové pláty dokud nespotřebujeme ořechovou směs.
  • 3
    Asi 4 cm od kraje začneme na těsto podélně pokládat směs z hrušek a opatrně zavineme. Konce zahneme směrem dolu.
  • 4
    Vymažeme plech a položíme šišku závinu, kterou potřeme máslem. Pečeme asi 40 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.