Závin se špenátem a vejci
65 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůAnglická slanina
- 250gramůSýr Gouda 45%
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 500gramůListové těsto
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
82 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na obdélník.
- 2Anglickou slaninu nadrobno nakrájíme, osmahneme dozlatova a přidáme omyté špenátové listky. Mírně podusíme a necháme vychladnout.
- 3Na jednu stranu listového plátu položíme natvrdo uvařená, oloupaná vejce, mezi ně rozprostřeme podušenou směs a posypeme nastrouhaným sýrem a solí. Těsto svineme do závinu, povrch potřeme žloutkem a posypeme nadrceným pepřem 4 barev.
- 4Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.