Závin z mletého masa

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umeleme každé zvlášť. Do každého přidáme jedno ušlehané vejce, osolíme, přidáme trochu strouhané cibule, dle chuti okořeníme, polovinu namočené a vymačkané žemle a dle potřeby strouhané housky. Směsi řádně promícháme.
  • 2
    Pomastíme pergamenový papír, rozetřeme na něj vrstvu směsi z hovězího masa, na ni dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa. Posypeme na drobno nakrájeným uzeným masem a nasekanými vařenými vejci.
  • 3
    Plát sbalíme jako závin, papír sejmeme, závin vložíme na rozehřátý tuk do pekáče a upečeme.
  • 4
    Závin podáváme teplý i studený nakrájený na stejné plátky.
  • 5
    Jako přílohu k teplému závinu podáváme dušenou zeleninu nebo smažené brambory a saláty.
  • 6
    Ke studenému závinu podáváme chléb, sladkokyselé okurky a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.