Závitky dim sum
40 min.
Ingredience
- Chilli omáčka
- 60gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet rýžový
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyChilli paprička
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 230gramůVepřové maso mleté
- 230gramůZelí čínské
- 8kusůRýžový papír
- 4,5lžičkyOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
51 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
938 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout.
- 2Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme.
- 3V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout.
- 4Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.