Závitky s lečem
175 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůPaprika zelená
- 250gramůRajčata
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 80mililitrůOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka rýžová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.
- 2Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.
- 3Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.
- 4K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.