Závitky s tuňákem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusRajčata
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 18plátků Těsto filo
- 0,5litrOlej rostlinný
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
697 mg
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená, oloupaná a nadrobno pokrájená vejce, okapaného tuňáka a nakrájený kopr dáme do misky, rozmačkáme, důkladně promícháme. Opatrně (aby zachovalo svou strukturu) vmícháme rajče, oloupané, zbavené semen a drobně nakrájené. Přidáme sůl, cayenský pepř, promícháme.
- 2Kratší stranou k sobě rozložíme jeden plátek těsta filo. Ostatní plátky přikryjeme vlhkým ubrouskem. Ve vzdálenosti 1 cm od spodního okraje a 2,5 cm od obou delších okrajů rozložíme zhruba 1 lžíci připravené náplně.
- 3Okraj těsta přehneme přes náplň, jednou otočíme, poté přehneme i okraje na obou stranách. Pokračujeme v zabalování náplně až do konce. Okraj těsta navlhčíme olejem a přitiskneme. Stejným způsobem postupujeme i u ostatních 17 závitků, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.
- 4Na pánvi rozehřejeme na 180 - 190°C vrstvu oleje vysokou asi 2,5 cm. Pro odhad správné teploty můžeme použít kostičku staršího pečiva, které při této teplotě zhnědne za půl minuty.
- 5Závitky smažíme ze všech stran do zlatova. Přebytečný tuk z nich odsajeme papírovými utěrkami. Hotové závitky posypeme mořskou solí. Podáváme horké nebo vlažné se srpečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.