Závitky z bažantích prsou se šalvějí
45 min.
Ingredience
- 850gramůBažantí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 50mililitrůSherry brandy
- 40gramůŠalvěj čerstvá
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 25gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 120gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Prsa z bažanta naklepeme, posypeme kořením na zvěřinu, zakapeme sherry, poklademe lístky šalvěje a plátky slaniny.
- 2Bažantí prsa svineme do závitků, sepneme a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté závitky vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 6 minut. Závitky vyjmeme, zbavíme jehel a držíme na teple.
- 3Do výpeku vmícháme mouku, osmažíme, poté rozředíme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo, zbylé sherry a promícháme.
- 4Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.