Závitky z hovězího masa s párky a červeným vínem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso přední
- 2decilitryVíno červené
- 40gramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaZázvor mletý
- 2lžíceTuk
- 1hrstStrouhanka
- 175gramůPárky jemné
- 1hrstPažitka
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
520 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme náplň: Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na kostičkách slaniny, přidáme strouhanku a osmažíme. Vmícháme párky nakrájené na kolečka, nasekanou pažitku a nakonec směs zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím naklepeme a osolíme plátky hovězího masa. Na každý plátek dáme připravenou směs, svineme a převážeme nití.
- 3Opečeme na rozpáleném tuku, podlijeme horkou vodou a za občasného podlití dusíme do měkka.
- 4Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme. Povaříme, přisolíme a přidáme špetku zázvoru. Nakonec omáčku dochutíme červeným vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.