Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůHovězí maso přední
- 40gramůAnglická slanina
- 150gramůSalám měkký
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1hrstPažitka
- 1špetkaZázvor mletý
- 2lžíceTuk
- 2decilitryVoda pitná
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
460 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme náplň: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na rozpálený tuk, přidáme nakrájenou cibulku, přisypeme 2 lžíce strouhaného chleba, ještě vmícháme na kostičky nakrájený salám a vše osmahneme. Nakonec náplň zalijeme rozšlehaným vejcem. Pánev odstavíme a necháme ztuhnout.
- 2Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití.
- 3Závitky dáme na rozpálený tuk a ze všech stran opečeme, přidáme kolečko cibule a za občasného podlití dusíme do měkka.
- 4Měkké závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme zbytkem strouhaného chleba, znova podlijeme a povaříme. Podle chuti dosolíme a okořeníme zázvorem. Nakonec podlijeme vínem a závitky v omáčce znovu prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.