Závitky z jeleního masa s vejci a celerem
60 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 100gramůOkurky
- 60gramůTuk
- 50gramůAnglická slanina
- 100gramůCeler bulvový
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaJalovec
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůJelení kýta
- 2kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepem a naplníme na kostičky nakrájeným celerem, okurkami, na nudličky nakrájenou anglickou slaninou, cibulí a vařeným vejcem.
- 2Svineme a převážeme nití. Osolíme, opepříme a osmahneme na tuku. Přidáme koření, citronovou kůru a podlijeme. Dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a společně povaříme. Závitky v omáčce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.