Závitky z kančí kýty plněné zelím

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
71 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.
  • 3
    Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.