Závitky z kančí kýty plněné zelím
70 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 800gramůKančí kýta
- 250gramůZelí kysané
- 3kusyJablka
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 120gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyBobkový list
- 60mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
71 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.
- 2Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.
- 3Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.