Závitky z kapusty nadívané houbami
60 min.
Ingredience
- 200gramůShiitake houby
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr krémový
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 50gramůPistácie
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,75lžičkaSůl
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a osolíme půl lžičkou soli. Přivedeme k varu a vložíme dovnitř kapustové listy. Vaříme, dokud nejsou listy měkké. Pak listy opatrně vyndáme a necháme na utěrce okapat.
- 2Houby shiitake omyjeme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a posekáme najemno. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo a vhodíme na něj cibuli. Pak přidáme nakrájené houby. Podusíme houby doměkka.
- 3Necháme houby vychladnout a potom k nim přidáme ostatní ingredience. Krémový sýr, nastrouhaný sýr Eidam, nasekané pistácie a nasekanou petrželku. Všechno pečlivě promícháme a osolíme zbylou solí.
- 4Měkké kapustové listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme houbovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Přelijeme smetanou a 20 minut dusíme. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.