Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
743 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Z kapusty odstraníme vnější listy, několik pěkných zdravých listů opatrně odebereme a krátce je celé povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélníky velké přibližně jako plátky masa.
  • 3
    Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
  • 4
    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na větší plátky, které opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Potom vyjmeme a položíme na kapustové listy. Žampiony rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
  • 5
    Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa, zalijeme vývarem a promícháme.
  • 6
    Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitky, pekáč přikryjeme a pokrm pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 5 až 10 minut.
  • 7
    Upečené závitky nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.