Závitky z platýza
55 min.
Ingredience
- 125gramůŠpenát listový čerstvý
- 2plátkyPlatýz - filety
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1,5decilitryVývar rybí
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 6lžicJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží. Rozdělíme mezi ně i polovinu krevet. Plátky zabalíme do špenátových listů a závitky sešpendlíme párátky. Závitky dáme na talíř a položíme je na dno bambusového pařáku.
- 2Do pánve postavíme kovovou trojnožku a přilijeme do ní dost vody. Uvedeme do varu, na trojnožku dáme bambusový pařák, zakryjeme pokličkou a zakryjeme i pánev. Vaříme v páře 30 minut.
- 3Vyndáme rybí závitky a udržujeme v teple. Pánev vyprázdníme a utřeme do sucha, poté rozehřejeme olej a přidáme pokrájené jarní cibulky a zázvor. Smažíme 2 minuty.
- 4Do pánve nalijeme vývar a uvedeme do varu. Smícháme v misce smetanu a solamyl, přidáme jogut, zbývající krevety a přivedeme k varu. Do směsi smetany nalijeme trochu omáčky, rozmícháme a přidáme do pánve. Prohříváme, dokud směs nezhoustne, osolíme a opepříme.
- 5Závitky přelijeme omáčkou a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.