Závitky z roštěné

90 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
86 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
982 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.
  • 4
    Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.