Závitky z roštěné
90 min.
Ingredience
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 180gramůOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 180gramůŠunkový salám
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
86 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
982 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.
- 2Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.
- 4Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.