Závitky z roštěné plněné slaninou
90 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 400gramůZelí kysané
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme.
- 2Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce.
- 3Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem.
- 4Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.