Závitky z ryb v kapustě
60 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 250mililitrůVývar rybí
- 2centilitryDolin - Vermouth
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- Na závitky
- 150gramůLosos obecný
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 1kusKapusta hlávková
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 250mililitrůVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMořský vlk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lososa a morčáka (mořského vlka) opláchneme a plátky z obou ryb nakrájíme na kostičky. Rybí kostky pokapeme vermutem, zlehka promícháme a rozložíme je na misku. Vložíme do chladničky, kde je necháme alespoň 15 minut vychladit.
- 2Kapustu opláchneme a rozebereme na jednotlivé listy. Vystouplé žebroví z listů lehce skrojíme. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen, vložíme do vody kapustové listy a povaříme je, dokud nezměknou. Pak je vyndáme a pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Necháme listy na utěrce okapat.
- 3Připravíme si nerezovou misku, kterou umístíme do větší misky s nasekanými kusy ledu. Kousky morčáka rozmixujeme, pokud nemáme mixér, můžeme také 2x pomlet mlýnkem na maso. Vzniklou rybí hmotu potom prolisujeme sítem do misky. Postupně ke hmotě přidáváme smetanu a mícháme. Z bílku ušleháme sníh a společně s lososem ho vmícháváme do vzniklé hmoty. Hmotu pak osolíme, opepříme a dáme do chladničky vychladit.
- 4Do misky vložíme kapustový list a něj trochu vychlazené rybí hmoty. List přehneme přes sebe a stiskneme. Vše provádíme, dokud nespotřebujeme všechny listy a rybí hmotu.
- 5Do hrnce vlijeme 250 ml vody a víno. Vložíme pařák, na který jsme vyskládali kapustové závitky. Přikryjeme pokličkou a vaříme v páře 12 minut.
- 6V dalším hrnci si připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme rybí vývar, vermut a smetanu. Přisypeme šafrán a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme koriandr, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme závitky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.