Závitky z telecího masa s protlakem
55 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 200gramůŠunka dušená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 7decilitrůVoda pitná
- 1decilitrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí plátky naklepeme, nasolíme a potřeme česnekem. Naplníme nakrájenou šunkou a smotáme, spíchneme jehlami nebo párátky. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme závitky, podlijeme vodou a pozvolna zakryté dusíme, podléváme po troškách vždy, když je šťáva skoro vyvařená. Když je maso měkké, přidáme protlak, zředíme, dochutíme solí a chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.