Závitky z telecího masa s protlakem

55 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůTelecí kýta
    • 1kusCibule
    • 40gramůSádlo vepřové škvařené
    • 200gramůŠunka dušená
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 2stroužkyČesnek
    • 8gramůSůl
    • 7decilitrůVoda pitná
    • 1decilitrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí plátky naklepeme, nasolíme a potřeme česnekem. Naplníme nakrájenou šunkou a smotáme, spíchneme jehlami nebo párátky. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme závitky, podlijeme vodou a pozvolna zakryté dusíme, podléváme po troškách vždy, když je šťáva skoro vyvařená. Když je maso měkké, přidáme protlak, zředíme, dochutíme solí a chvilku povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.