Závitky z telecího masa se zeleninou na víně
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1decilitrVíno bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 40gramůAnglická slanina
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůTelecí plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poklademe kostičkami mrkve a celeru. Navrch nasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
- 2Závitky stočíme, převážeme nití, posypeme moukou a ze všech stran osmažíme na másle. Přidáme nakrájenou cibuli, ještě osmahneme, přisypeme zbytek mouky a znovu zasmahneme.
- 3Závitky podlijeme vínem a rajčatovým protlakem rozmíchaným s několika lžícemi vody. Osolíme, přidáme bobkový list a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme zbytkem vína a ochutíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.