Závitky ze sardinek s koprem

38 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
977 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru. Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut.
  • 2
    Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme až ke hlavě, ryby vykucháme, poté odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti, tak vzniknou filety, které znovu omyjeme a necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme a polovinu jich odložíme. Cibuli očistíme, pokrájíme na plátky.
  • 3
    Filety ze sardinek položíme na vál kůží dolů, na každý plátek položíme snítku kopru, několik koleček cibule, filet stočíme do závitku a zajistíme párátky. Poté je naskládáme do zapékací (ohnivzdorné) mísy těsně vedle sebe. Zalijeme uvařenou rybí várkou a při mírné teplotě je necháme jen táhnout - závitky se musí vařit velmi pomalu 6-8 minut, musíme však dát pozor, aby se nerozvařily.
  • 4
    Poté je z várky vyjmeme, poskládáme na mísu, přelijeme scezeným vývarem, ozdobíme snítkami kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.