Zbojnický bůček
50 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
72 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
589 mg
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
- 2Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v prosáté mouce. Na rozehřátém tuku je po obou stranách opečeme a vyjmeme.
- 3V tuku od opékání masa opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, najemno nakrájenou cibuli a očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Do směsi přidáme očištěnou, na nudle krájenou papriku, mírně podlijeme vodou, osolíme a přimícháme na kostičky nakrájený uzený sýr.
- 4Opečené plátky masa vložíme do směsi a krátce podusíme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.