Zbojnický masový špíz na pivě
40 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 400gramůJátra vepřová
- 150gramůKlobása Dunajská
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
889 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 3Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.