Zbojnický masový špíz na pivě

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
889 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.