Zdíkovské drbáky

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500 g brambor dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody. Uvařené slijeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Oloupeme a omyjeme dalších 500 g syrových brambor a jemně je nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a vymačkané je přidáme k uvařeným bramborám. Ještě přidáme sůl a těsto dobře promícháme.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme vrchovatou lžicí hromádky, z kterých vytvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 6 cm a obalíme je v hladké mouce.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody, přidáme 2 lžičky soli. Opatrně vkládáme knedlíky a vaříme je za občasného promíchání 15 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíky mají sklovitý povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propícháme vidličkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.