Ze čtyř druhu sýra koktejl
20 min.
Ingredience
- 60gramůGouda
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 60gramůSýr Parmezán
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyMandarinky
- 2kusyBanány
- 1kusHrušky
- 260gramůŠunka parmská
- 1kusKapie
- 3mililitryCitronová šťáva
- Na omáčku
- 250gramůJogurt bílý
- 3lžíceMajonéza
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
- 2Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.
- 3Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.