Žebírka na grilu
255 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová žebra
- marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 6lžicKečup
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkySůl mořská
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaBazalka
- 2lžičkyKoření grilovací
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
97 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
570 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku.
- 2Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla.
- 3Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou.
- 4Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.