Žebírka na grilu

255 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
97 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
570 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku.
  • 2
    Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla.
  • 3
    Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou.
  • 4
    Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.